Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie? Wat? Waar? Wanneer?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Broodtekst

Op deze pagina vragen we uw hulp!. Over hierboven langskomende beelden krijgen we graag meer informatie. Wat of wie staan er op? Waar komt het vandaan of hoe werd het gebruikt? Uit welke tijd stamt het?   

Ook als u niet precies weet waar dit specifieke voorwerp vandaan komt dan weet u misschien wel wat meer over de functie van dit soort voorwerpen of de periode waarin ze in gebruik waren. Of u kunt een anekdote vertellen die hiermee te maken heeft. Mail uw aanvullingen en commentaar aan website@hglochem.nl of via onderstaand reactievlak (eerst account aanmaken en inloggen). Wij voegen uw bijdrage toe aan de desbetreffende afbeelding.

Let op: als u op een van de langskomende afbeeldingen klikt blijft hij stilstaan, maar krijgt u er geen toelichting bij te zien. Voor de toelichting en de ingebrachte commentaren kunt u beter de volgende links gebruiken.   

Borstzakhangers of badges  

Lantaarnaansteker 

Vaandel van de Bijz. Vrijw. Landstorm 

Lanspunt

Busjes voor de armen

Zandweg in Barchem

Horlogerie J. de Jonge

Touwtrekken

 

 

 

 

Deze pagina is ook een platform voor allerhande vragen van bezoekers van deze site aan elkaar. U kunt uw vraag, al of niet met een afbeelding erbij, mailen aan website@hglochem.nl

 Zie bijvoorbeeld de volgende vragen:

Foto van verwoest viaduct in de Barchemseweg?

OL School I aan de Zuiderwal

Waarom wordt Duvel Derck zo genoemd?

Smalspoor over de Stationsweg

Wetsteen?