Overslaan en naar de inhoud gaan

Virtueel Museum: Tweede Wereld Oorlog

Afbeelding
Afbeelding
Broodtekst

Op deze pagina willen wij u voorwerpen uit de collectie tonen van het Historisch Genootschap, het Liberation Museum en uit persoonlijke collecties afkomstig uit de periode WOII. De voorwerpen bevatten vondsten uit de omgeving Lochem, Laren of Barchem en worden willekeurig, zonder enige periodisering of rubricering, met een beschrijvende tekst gepresenteerd.

Hebt u eveneens interessante voorwerpen afkomstig uit WOII, afkomstig uit de omgeving Lochem, dan stellen wij het op prijs met u in contact te komen via website@hglochem.nl om deze voorwerpen wellicht in dit Virtuele Museum een plaats te kunnen geven.

Overzicht collectie van Christiaan Harkink te Laren
Overzicht collectie van Christiaan Harkink te Laren 

De Voorwerpen zijn ingedeeld:

1. In het bezit van het Historisch Genootschap

 

 

 

2. Liberation Museum Lochem

Het Liberation Museum is een particulier initiatief, opgericht door Berry Swarhoff.

Op 1 april 1945 werd Lochem bevrijd. Na een gevecht van circa 12 uur werd het eerste gedeelte van Lochem ingenomen door de Britten, er vielen aan Britse zijde 11 slachtoffers. 
Dit is de gebeurtenis waaraan in het Liberation Museum in Lochem met name aandacht besteed. In de permanente tentoonstelling 'Lochem in de Tweede Wereldoorlog' wordt u mee terug genomen naar het leven in de oorlog. Een leven vol verzet, verlies en soms 'gewoon' de dag proberen door te komen. Bijzondere aandacht is geschonken aan de bevrijders van Lochem, wie waren ze, wat deden ze en wat gebeurde er in Lochem? 

Bezoek hier de high-lights van het museum.

Liberation Museum Lochem
Markt 2 (boven VVV) 
7241 AA Lochem

Openingstijden:  dinsdag t/m zaterdag 11:00 - 16:00 uur

3. In particulier bezit

Uit de collectie van Christiaan Harkink te Laren. Sinds 2011 is hij bezig om met zijn metaaldetector de omgeving af te struinen, op zoek naar voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarbij maakt hij dankbaar gebruik van oude documenten en tips door (oudere) buurtbewoners.

4. In openbaar bezit