Overslaan en naar de inhoud gaan

Touwtrekken

Afbeelding
Afbeelding
Broodtekst

Onderstaande film is onderdeel van onze onlangs gedigitaliseerde collectie. Het laat een touwtrektoernooi zien, waarschijnlijk uit de zestiger jaren. Maar wie maakte deze prachtige beelden? En waar en wanneer? Weet u het of herkent u iemand? Meld het via website@hglochem.nl.

Reacties

Uit verschillende reacties kunnen wij er ongeveer het volgende over vertellen:

In de zestiger jaren werd op het eerste weekend van augustus bij café Hassink van de familie Ilbrink aan de Nettelhorsterweg elk jaar het School- en Volksfeest gehouden. Zaterdags een groot festijn in de feesttent, met Gert en Hermien of André van Duin. En op zondag touwtrekwedstrijden, georganiseerd door de touwtrekvereniging Hou Vast uit Nettelhorst (onder leiding van Gerrit Kettelarij, die ook de microfoon bedient). Zij streden bijvoorbeeld tegen sc Heure (onder leiding van Albert Langeler) onder toeziend oog van scheidsrechter Klein Hazebroek. Onder de touwtrekkers zijn onder anderen Jan Amtink, Willy Both, Tone Harkink (van 't Slag) , Gradus Heuvelink, Jan Ilbrink, Derk Mogezomp, Gerrit Oortgiesen, Johan Romville, Dini Sleumer, Johan Weenk, Teerze Westerhuis, Gerritje, Appie en Willem Wilgenhof (van de Kafuute), Frits Zomer herkend. En in het publiek Mina en Jan Kok van de winkel uit Zwiep.

De muziekvereniging is Crescendo uit Barchem.

Geschat wordt dat de film gemaakt is omstreeks 1966.

Graag corrigeren of aanvullen!

Het touwtrektoernooi is opgenomen in Nettelhorst tijdens school- en volksfeesten in de jaren 1965 - 1967. Teams die we zagen voorbij komen zijn Netelhorst, Heure, Bruil en Warken (Warnsveld).
In het team Warken 1 (in tuinbroek juichend en springend) van voor naar achteren: Jan Stokkink, Jan Zweverink, Arie van Hussel, Johan Hulshof, jan Harmsen, Evert Hoogkamp en coach Jan Steege.
Ook Warken 2 kwam in beeld met Eppie Wesselink, Henk Brummelman en Cockie Huetinck. Coach was Jan Harmsen.
Wedstrijdleider in beeld is de heer Eckardt uit Vorden.