Overslaan en naar de inhoud gaan

NL-Doet voor hulp in de Kruidentuin en de Oude Begraafplaats

Ingediend door Wim ter Hart op zo, 01/28/2024 - 19:13

NL-doet

De Kruidentuin

Nu het voorjaar voor de poort staat, is er weer van alles te doen in de kruidentuin De Bleike, zowel binnen als buiten. Het laatste blad weghalen, onkruid verwijderen, met name op de paden, compostbakken legen en uitbrengen, bakken omscheppen, en de tuin verder voorjaars klaar maken. Maar er is meer; het insectenhotel moet een ander plekje krijgen, wat snoeiwerk en het grasveld wat egaliseren hier en daar. En pad door de struiken krijgt weer verse laag schors. 
Binnen in het bleekhuisje is er ook werk te doen, nieuwe verlichting ophangen en aansluiten en het huisje moet ook een keer uitgeveegd en opgeruimd worden.
Heeft u zin om die dag te komen helpen, neem dan contact op met Lise Roodbol, haar mail adres is kruidentuin@hglochem.nl. Het werken zal tussen 10 en 3 gebeuren, voor de inwendige mens wordt gezorgd!

 

De Oude Begraafplaats

Ook hier is alle hulp gevraagd om het voorjaar te verwelkomen. Ook hier moet nog blad worden geruimd. Een aantal kuilen zal worden geëgaliseerd en waar nodig opnieuw ingezaaid. Verder is er nieuw grind aanwezig om bij een aantal graven de karakteristieke grindbedden te verschonen, dus het oude eruit en het nieuwe erin. Kortom ook hier volop werk aan de winkel.
Heeft u zin om die dag daar te komen helpen, neem dan contact op met Tine Kampen, haar mail adres is begraafplaats@hglochem.nl. Het werken zal tussen 10 en 4 gebeuren, voor lunch en wat te drinken wordt gezorgd!

Misschien ziet u op het eerste oog geen klus die u past, maar wil toch graag iets. Neem rustig contact op want er is veel mogelijk en alle hulp is welkom.
Het is elk jaar weer een mooi begin van het seizoen. Alleen het weer hebben we helaas niet in de hand, maar vaak schijnt de zon!

datum
Afbeelding