Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerksteeg door Henk Carlier 1952

Afbeelding
Kerksteeg door Henk Carlier 1952
Body

Over de voorstelling:

Aan de Kerksteeg staat het oudst bewaarde huis van Lochem: het 'Saksisch monument', waar na de oorlog eerst Ant. Langeler en vervolgens Carel Langeler hun nering hadden. Tot de recente verbouwing was restaurant Da Vinci er gevestigd. 

Over de tekenaar:

Henricus Mattheus (Henk) Carlier (1911 – 1994) werd geboren in Rotterdam, waar zijn vader een winkel had in onder meer kantoorartikelen, teken- en schildermateriaal. Hij bezocht de Academie van Beeldende Kunsten, niet ver van zijn vaders winkel en behaalde in 1934 de MO-aktes tekenen aan aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Carlier was aanvankelijk vooral schilder, later ontwikkelde hij zich tot monumentaal kunstenaar en maakte hij onder andere glas-in-loodramen, muurdecoraties, keramische schalen en plastieken en tuinbeelden. Naast kunstenaar was Carlier docent aan diverse onderwijsinstellingen, zoals de Rijks HBS in Lochem. Hier ontwierp hij bijvoorbeeld glas-in-loodramen voor de doopkapel van de Sint-Josephkerk en een beeld van Liudger en Bernlef bij de Grote of Sint-Gudulakerk.

Hoort bij verhaal

reacties