Nieuws

Open Monumentendag 2018

Veel leden van onze vereniging bezochten de monumenten die het afgelopen weekend hun deuren openden tijdens de Open Monumentendagen in Almen, Laren, Lochem en Zwiep. Bij elkaar werden de 19 monumenten bezocht.
In Almen was museum Staal een trekpleister. In Lochem waren talrijke monumenten te bezichtigen, waaronder de plaatselijke moskee.
Ook de boerderij Erve de Boekhorst en de sociëteit De Eendracht konden rekenen op veel bezoekers. Veel enthousiaste vrijwilligers en pandeigenaren maakten de monumentendagen mogelijk. Het uitgebreide programma en de bijzondere monumenten zorgden voor wederom een succesvolle editie van dit landelijke evenement. Erick Haarman zegt met trots terug te kijken naar een geweldige monumentendag het afgelopen weekend. Bij het bezoeken van een aantal monumenten kwam ik ook verschillende leden van het Historisch Genootschap tegen. We zijn veel dank aan alle vrijwilligers en de eigenaren verschuldigd, die de deuren van hun monument hebben opengezet voor het publiek. Het bleek dat de monumentendag in Lochem en omgeving niet alleen de lokale bevolking aantrok, maar tijdens diverse gesprekken bleek dat de bezoekers uit het hele land kwamen. De werkgroep Open Monumentendag heeft ook dit jaar weer een mooi programma afgeleverd.

Volgend jaar
In 2019 zijn de Open Monumentendagen op 7 en 8 september. Het thema is dan Plekken van Plezier. Ook dan verwachten we dat in Lochem weer veel monumenten hun deuren openen voor het publiek.Achtergrond

Omdat de Grote of Sint-Gudulakerk een belangrijk monument is in onze stad, is als achtergrond voor deze website een fragment gebruikt uit een Zutphens handschrift van het gudula officie


[naar boven]

naar boven

Voor het laatst bijgewerkt: 12-12-2018